SA COVARDIA DES VALENTS MAULETS, COMDEMNATS PER SA JUSTICIA

 SA COVARDIA DES VALENTS MAULETS, COMDEMNATS PER SA JUSTICIA

 

A rel d’un reportatge fet “in situ” i el dia des fets (Judici contra es “Maulets”), haguent acridatant-me com a periodista, entrant a “La Sala”, haguent conversat tant com amb  membres des “Maulets” com per membres de sa part denunciant (una senyora des «Círcul» me va barretjar per no haver arribat a primera hora: jo lo que m’interssava era es final -massa médi de comunicació diguent lo mateix: “no por mucho madrugar..”, supós que eren es nirvis-), ets administratius des Jutjats, que a força d’insistir m’acabaren dispensar moltíssima informació (que mai va sortir a premsa) sobre aquest grupuscle anomenat “maulets”, amb es personal de seguritat, es secretari des jutjats, amb s’encantadora responsable de premsa des Jutjats i inclús membres de sa policia nacional que estaven allà per si un cas (converses ben sucoses), també vaig fer algunes fotografies demanant sempre permís i mostrant sa meva acreditació.

Segons havia anat la cosa, i haguent parlat amb ses parts principals, vaig donar per fet cap a on havia de tirar, irremediablement, sa sentència. En es seu dia no vaig complimentar aquella crònica amb sa noticia de sa resolució condenatòria per violència contra es “Maulets”. Ho faig avui, molt després, perquè…

            – Per Primera, no se pot consentir que cap acte de violència quedi simplement en es papers des Jutjats: sa gent té dret a sebre, i sobretot des d’un punt de vista diferent i que aporta qualque cosa més, com pens que fou aquella crònica.

           – Per segona, perquè ets interessats, que no me varen agrair res, se cuidaren ben bé de fer pública aquesta justa resolució deixant-me “Solo ante el Peligro” (per citar es títol d’una magnífica pel·lícula d’en Gary Cooper)

        – I PER TERCERA, perquè en aquesta situació d’un periodista freelance no recolzat per sa part guanyadora;  periodista que no comptava amb cap garantía d’un editor que el pogués defensar en es seu dret inalienable a s’informació, va rebre vàries amenaces, per via telefònica, a través de correus, i inclús a s’apartat d’opinions des seu Blog, que per ètica professional mai censura (si un cas, en ser ofensius o mal-parlats, se traslladen a un capítol de dit Blog perquè quedi constància i per si pertoca comunicar a ses autoritats sa violació de protocols d’Internet, coaccions o possibles atemptats contra el Honor, etc).

AQUESTA FOU SA CRÒNICA:

 https://miszelani.wordpress.com/2011/08/04/sinquietant-resultat-des-judici-contra-es-maulets/

 

Una de ses causes que aconsellaven precaució fou una convocatòria als jutjats per part d’un presumpte “Joan Font” (de qui ets administradors tenen localitzada s’IP i sa identitat des valent), que deia textualment:

QUE SAPIGUEU QUE US ACAB DE DENUNCIAR A FISCALIA PER PENJAR IMATGES DE GENT SENSE EL SEU PERMÍS. ENS TROBAM ALS JUTJATS. JOAN FONT

Ja conec bé es cost de voler dir sa veritat, que de vegades ofèn a alguns, i també es “farols” que se tiren alguns anant de justiciers. He esperat tot aquest temps qualque notificació de sa fiscalia o des Jutjats, però trob que ja he donat més temps que es prudencial com per a comprovar que això, o era un barroer intent de coacció, o (en es millors des casos) sa fiscalia mai va donar tràmit a una denúncia que mai se podia sostenir des d’un punt de vista legal.

Enhorabona al Círcul Balear per haver estat tant valent com per interposar denúncia, donar la cara i haver guanyat es Judici. I enhorabona a “Sa Justicia” per haver fet justicía i haver assegut precedent respecte a un grupuscle que des de feia molts d’anys, venia fent apologia de sa violència amb s’agravant des seu reconeixement, a través des seus medis propagandístics, de no reconèixer s’autoritat legislativa que emana de sa mateixa Constitució que els hi permet continuar com a “agrupació”. Tal vegada, en conseqüència amb sa sentència, amb ses lleis i amb es sentit comú, sa próxima passa serà dissoldre aquest grup (tan entranyablement vinculat a s’OCB) en raó de sa seva manifesta declaració de principis que assegura no tenir perquè acatar ses Lleis d’un Estat democràtic: Ni es de El Regne d’Espanya ni es de Sa República Francesa (allà també han fet qualque dolentia).

Enhorabona an en Jordi

~ por Admin en 25 febrero 2012.

4 respuestas to “SA COVARDIA DES VALENTS MAULETS, COMDEMNATS PER SA JUSTICIA”

  1. Mot bó. I sa foto parla per si sola. 1 acussador (es que va normal i seu sol) contra 10 Dalais-Lamas. Va ser una bona noticia i se va notar pel 30 de desembre, que ja no foren tan cridaners. I s’enten aquest artícul, que no és a deshora, ben argumentat, diu sa veritat i no tracta sobre catalanisme (no veig ni una vegada escrit aquest terme) si no sobre intolerància al radicalisme i a ses coaccions. Bona feina.

  2. Gràcies, te gràcia lo de «Dalais Lamas»: com que mai duràn un traje-corbata, s’estratègia de presentar-se nets i disciplinats dona que pensar: es color taronja simbolotza es pacifisme. Ben bé podria haver estat una estratègia de sa part defensora. Es «Maulets» i simpatitzants que no eren a La Sala (se veu a sa crònica) lluien unes pintes que en veurer-los pes carrer, es primer instint es canviar-se d’acera (…)

  3. Com ès de llei (vaig haver d’insistir i recordar quins són es drets d’un informador; d’un ciutadà en general) se me va dispensar un dossier de sa causa, per consultar-lo, i sa meva manera de consulatar-lo va ser fotografiar-lo fulla per fulla.
    Es Maulets i s’OCB me la tenen jurada, però per respecte a s’intimitat dets encausats (cosa que no tenia perquè fer) no vaig fer pública s’identitat, amb DNI i altres dades, d’aquesta gent. Pens que amb sa sentència tenen suficient.
    I si qualcú gosa de incorrer altre vegada en coaccions, pot ser podria sortir material nou i ben comprometedor…

  4. No agrada als anticatalanistes de Mallorca que la llengua propia de Mallorca s’anomeni català, és problema seu i que els catalans del Principat vulgui tenir el seu propi estat els posa nerviosos. També és problema. Dedicat a tots els que se senten mallorquins de bon de veres i tenen consciencia de llengua,cultura i identat catalána.

    ALÇAU-VOS*
    * Els qui sou d’aqui»!*
    * Els qui heu nascut aquí!*
    *Els qui viviu aquí!*
    * Els qui vos sentiu d’aqui!*
    * Sí, voltros que xerrau.*
    * Sí, voltros que rallau.*
    * Sí, voltros/ vosaltres que parlau:*
    * aquesta llengua mallorquina*
    * aquesta llengua menorquina*
    *aquesta llengua eivicenca*
    *aquesta llengua formenterenca*
    *aquesta llengua valenciana*
    *aquesta llengua catakana.*
    * No pel Rei ni per la República;*
    *per la cosa pública*
    * per vostra terra,llengua i gent*
    * alçau-vos tot simplement.*
    * Alceu-vos pacificament*
    * No cremeu cap bandera*
    * que perdreu tota raó*
    * Enlaireu nostra senyorera*
    * i mostrareu ser persones d’honor;*
    * ara si vos fan callar*
    * amb ungles i dent*
    *feu-los marxar.*
    * Per la vostra dignitat!*
    * Per la vostra llibertat!*
    * Alceu_vos per defensar vostra identitat.*
    * No vos alçau?*
    *Preferiu ésser esclau?*
    * No vos moveu?*
    * Doncs no vos queixeu!*
    Cavaller de Moncaira

Deja un comentario