M’han fet Inmortal.CAT!!!

 

   

Es comissariat cultural catalanista m’ha imortalitzat ficant-me a un des seus llibres. No tenc per cert si donar ses gràcies o escriure, com faig (per si un cas) aquesta aclaració. Per que ara (si per un casual un dia guany qualque notorietat) me podràn computar sense cap problema entre es crítics d’Art des “Paíssos Catalans”, sense ser jo català ni haver escrit aquestes paraules, que són traduides per qualque comissari. Jo mai hauría escrit en aquests termes. Es romans ja ho deien: “Nhil Novum Sub Sole”.

I ès que ès cert que, com dirien n’Axterix o n’Obelix, “estàn romans aquests catalans”: computen com a màxims exponents de “La Narrativa des Paíssos Catalans” an es nostro Llorenç Villalonga (intel·lectual falangista, declarat anticatalanista) per sa seva novel·la “Bearn”, que fou originalment escrita en castellà, així com a en Gabriel Maura i es seus “Aigoforts” publicats originalment en un genuí mallorquí palmesà, un registre refractari a s’estàndar fabrià (amb tal sentit de s’oportunisme que es terme “Aigofort” l’empren es peninsulars des llevant espanyol per referir-se an es género narratiu des relat breu). Sa veritat ès que, tot i tractar-se d’unes miserables línies, estic inflat com unes xeremies, perqué pensant-ho bé ès un honor figurar dins aquest expoli imperialista catalaní que comprén des des bens aragonesos de “La Franja” passant per s’ostracisme dets occitans de La Vall d’Aràn (que diven no sentir-se catalans) o ses obres tant des mallorquins Ramon Llull, Anselm Turmeda etc com ses des clàssics valencians Joanot Martorell o Aussies March, així com de s’indubtable catalanitat del Quixot o d’un tal Cristofol Colom. Resultarà que fins El Bon Jesús era de Palafurguell. Cosas Veredes…

A continuació, un altre antic escrit sobre es mateix autor (que ès amic coral, que mai s’ha fet dir “Joan” tenguent com a únic tret català sa circumstància d’esser “culé”) i que a dia d’avui, que jo sàpiga, roman “verjo” :

 

 

 

 

 

 

~ por Admin en 11 enero 2011.

8 comentarios to “M’han fet Inmortal.CAT!!!”

 1. Muy bueno, pero tampoco hay para tanto. Conozco a un mallorquín que sale en una “enciclopedia” corsa, que los corsos son tambien muy “catalanes”.
  Piensa en lo que alguien dijo (me sé el dicho pero no el diciente):
  “No importa si hablan bien o mal, lo importante es que hablen de tí”. Malque sean los catalanes, que tampoco es mala gente (o no todos) ni creo que lo hicieran con mala fe.
  Inmortal. Casi nada. ¿que más quieres?.

  Feliz 2011

 2. Es molt típic normalitzar tot allò que no lis agrada! I nacionalitzar a tots aquells que trepitgen es seus estimats “països”.

 3. Amigo Toni, menos mal que te lo has tomado a broma, porque el que decidio traducirte seguramente lo hizo como broma, de mal gusto por supuesto, no se puede ser mas retorcido.
  Pues nada, sorpresas te da la vida y si naciste para martillo, del cielo te caen los clavos, del cielo catalanista, claro.
  Un abrazo y ten paciencia.

 4. Encara m’estic compixant de ses rialles. En TC, a una enciclopèdia des Països Catalans, què bò! Ell, que ès tan catalaníssim, que ès tan catalanarro!!
  Toniel.lo, ens podem veure per enraonar sobre això, nen! Per cert, quan em convides a botifarra amb faves? I una calçotada?

  Per cert, SPQR també significa sono pazzi questi romani.

  Salut i força an es canut, i que l’any que vé sia més gros, més forçut i més pelut!

 5. QUERIDOS AMIGOS / Estimats Amics:

  Como dice el 1er comentario, no hay para tanto. No tengo nada que reprochar, sólo digo que (si puede ser, no me computen como catalán, ues ni lo soy ni, en consecuencia, no me siento catalaní).
  He citado a De Gaulle, Moliere, Nietzsche, etc y lo he hecho traduciendolo al castellano (o al mallorquín). Mientras no pase de ahí.

  Lo bueno de que a uno le den uno de esos DNI’s catalanes, es que esos tipos tributan mucho menos que los Baleares, así que tendría ventajas fiscales muy considerables: son los que más reciben del Estado (al que nunca llamarán por su nombre), mientras que Baleares (gracias a nuestra excelente clase política) es la que realiza un mayor esfuerzo fiscal y la que menos recibe de las 17 autonomías de este país al que antes algunos llamban España.

  Así que no hay para tanto, que no hay bien que por mal no venga.

 6. Muy interesante.
  Estás en vena.

  Un abrazo.

  Román

 7. Gràcies Senyors. Voldría deixar clara una cosa. Un antecedent encara més vergonyós (aquest que cont ès anecdótic, no te gaire delicte, ja he dit que tenen tot es dret a traduir).
  Es titol d’aquest article se pareix molt (si no vaig errat) an es d’un altre, o d’una “Carta al Director” d’en Lluís Cerdó quan aquest magnífic balearista era balearista i persona condreta. Lo que li varen fer si que no te nom:
  D’aixó fa lustres, però m’enrecord molt be: Va el·laborar molt dignament sa versió de l’Opera “Carmen” al mallorquí, i es comissari de torn va cemsurar aquella feinada obra d’en Cerdó que hagués donat prestigi a sa llengo balear.
  Aixó si que fou criminal. De ben segur, en Cerdó (que no me pot veure) guardarà es seu original censurat. Idó be, si qualque dia s’anima a fer ses paus amb un servidor promet fer tot lo que puga (pens que ho podria aconseguir), per estrenar aquesta magnífica Ópera d’en Bizet (xerr de memòria, crec que era “Carmen”) sufrangant-a amb dobers privats, entés que ses Institucions Polítiques balears han declarat per activa i per passiva ser anticonstitucionals al anar en contra de s’Estattu d’Autonomia en s’article que mana protegir “ses varietats”.
  Es Govern prevarica i està en marxa una querella.
  Mentres tant, es ciutadans tenim es deure (i no parlem des dret, que ès evident) de complir s’Estatut i fer lo que es polítics no fan.

  S’oferta ès ferma.

  Toni Cantarellas.

 8. Muy divertido. Para la posteridad de la gloriosa historia verdadera de los miticos PPCC, aunque sea de la provincia insular, les illes (algo e algo)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: